Bouwlogistiek VROM in opdracht van BAM

GSA ging aan de slag met de centrale bouwlogistiek op de prachtige locatie van het ministerie van VROM in het hartje van Den Haag net naast het Centraal Station.

Bouwlogistiek VROM in opdracht van BAM

Fase 1: volop in ontwikkeling

Tijdens de ruwbouwfase heeft GSA voornamelijk gezorgd voor de logistiek van materieel en ruwbouw materialen. Hierbij valt te denken aan steigermateriaal, kalkzandsteen, isolatie, gevelonderdelen et cetera. Om flexibiliteit te kunnen garanderen tijdens de ruwbouw is er gekozen om nieuwe betonnen trappen per wisseltrailer aan te leveren. In het uitvoeringsproces kan dan zelf worden bepaald hoeveel trappen er in een shift worden gemonteerd. Dit zorgde voor flexibiliteit in de planning, wanneer de werkzaamheden erom vroegen, hoefden de trappen niet op de zeer beperkte bouwplaats te worden gelost maar konden deze in opslag op de HUB worden gezet.

De ruwe afbouwfase bestond vooral uit het transporteren van gipsplaten en stijlen voor de binnenwanden en glazen wanden. In het gebouw staat circa 40.0000 m² wand en het grootste gedeelte hiervan bestaat uit glazen wanden. De glazen wanden zijn schadegevoelig en om te kunnen borgen dat dit schadevrij is neergezet is alles vastgelegd in het online registratieprogramma.

Fase 2: van tapijttegels tot interieur

In de fijne afbouwfase zijn voornamelijk tapijttegels, sanitair, plafonds en meubels getransporteerd. De logistieke coördinatie en afspraken tussen de diverse afbouwstromen zijn wekelijks tijdens het logistiek overleg afgestemd en vastgelegd. In deze fase was het uiterst belangrijk dat de meubels schadevrij naar boven worden getransporteerd en dat er optimaal gebruik werd gemaakt van de transportcapaciteit.

Fase 3: afronding

Terugkijkend op deze complexe bouw en bouwlogistiek hebben we mooie resultaten bereikt door onder meer de inzet van de hublocatie, speciale transporten en de wijze van afvalinzameling en verwerking. De laatste transporten en logistieke diensten bevinden zich in de afrondingsfase.

 

WP_20160630_10_44_47_Rich WP_20160620_15_05_57_Rich WP_20160502_18_30_47_Rich